četvrtak, 28.06.2012.

Škola dobila novu "kapu"

Obavještavam sve čitatelje bloga da je naša škola dobila novu "kapu". Radi se o postavljanju novih greda, drvne krovne konstrukcije s izolacijom, te konačno kanalica. Kako se iz priloženih fotografija vidi, škola polako dobiva svježe obrise. Daljnjim radovima na postojeću će se fasadu postaviti mrežica i nova masa s izolacijskim svojstvima. Nije se išlo s micanjem postojeće žbuke pošto je ona još uvijek čvrsta i relativno kvalitetna.

Ovom prilikom upućujem jednu zanimljivu inicijativu svim bivšim polaznicima naše škole i onima koji posjeduju fotografije iz vremena rada i učenja u toj zgradi, da nam se jave na mail mjesnog odbora. Naime, namjeravamo prilikom svečanog otvaranja organizirati foto izložbu na temu nekadašnjeg rada same škole. Upitajte vaše očeve i majke, noniće i nonice o postojanju takvih fotografija. Preuzimamo si obavezu skeniranja istih i vraćanja fotografija vlasnicima.


A sada fotke...

Photobucket
Južna strana škole slikane s ulaza u St. Diklić - grede na krovu

Photobucket
Sjeverna strana škole i nove grede

Photobucket
Škola s novim krovom...

Photobucket
Nova "crvena kapa"

- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.06.2012.

Stigla donacija MO-u

Prošle smo sedmice održali konferenciju za novinare povodom donacije u iznosu od 10.000 kuna osvojene na natječaju Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog . Projektom "Želimo se družiti" urediti će se prostorija MO-a u Musaležu za različite aktivnosti i druženja mještana. Novac od donacije poslužiti će za postavljanje laminata u prostoru gdje treniraju stolnotenisači. Osim navedenog, ofarbati će se i zidovi, te urediti wc, a korisnici prostora dobiti će i grijalice. Namjera je MO-a i voditeljice projekt gospođe Gordane Šušljik da se u prostoru u Musaležu održavaju različita druženja i to: treninzi STK Poreč, rekreacija za umirovljenike, različiti seminari i organizacija rođendana za mlađu djecu. Prostor će se obnavljati tijekom ljeta kada nema odveć aktivnosti u zatvorenim prostorima. Početkom jeseni predviđeno je prigodno otvaranje novoobnovljenih prostora.

Ovaj nas je uspjeh u MO-u potaknuo na osnivanje neprofitne udruge građana koja bi se bavila problematikom Mjesnog odbora Vrvari. Ujedno bi se udruga mogla natjecati i za sredstva iz drugih izvora, a imala bi veću ulogu završetkom adaptacije škole u Vrvarima u kojoj će osim prostora za rad MO-a biti na raspolaganju i velika polivalentna dvorana od 48 m2 za druženje mještana. Udruga bi koncipirala aktivnosti u prostorima u Vrvarima i Musaležu u dogovoru s MO-om. Svi zainteresirani za rad u udruzi i volontiranje kod obnove prostora mogu se javiti na mail rvelenik@gmail.com

Koristim ovu priliku da svim posjetiteljima bloga pokažem novi izgled igrališta u Musaležu o kojem smo nedavno pisali.

Photobucket
Nema drugo opasnosti od urušavanja i nastanjivanja zmija

Photobucket

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.06.2012.

Širenje uske ceste u Musaležu

Jedan od prioriteta komunalnih investicija u našem MO-u bilo je i uklanjanje opasnog kamenog zida kraj crkvice i dječjeg igrališta u Musaležu. Jučer su počeli radovi na rušenju tog zida u centru Musaleža. Umjesto ruševnog kamenog zida koji je prijetio odronom djeci na obližnjem igralištu i koji je sužavao cestu na tom dijelu, postavit će se žičana ograda udaljena od asfalta približno 1,7 metara. Time će se postići lakše mimoilaženje automobila na ovom dijelu ceste koje je do sada bilo usko grlo u prometu. Radove izvodi Zajedniči obrt GRIP vlasnik Dušan i Vladan Juričić iz Pazina. Radovi će biti gotovi do kraja ovog tjedna. U narednom će se razdoblju uz ogradu posaditi i adekvatna biljna zaštita i to radi buke i veće sigurnosti korisnika igrališta. Prostor između ceste i žićane ograde tamponirati će se šljunkom.

Evo nekoliko fotografija direktno s lokacije...

Photobucket
Uklanjanje opasnog zida

Photobucket
Nažalost, potrebno je bilo ukloniti i nekolicinu stabala

Photobucket
Izgled buduće žičane ograde uz koju će se na strani igrališta posaditi ukrasno bilje (lovor višnja ili slično).

Osim ovih radova, ovih dana kosci komunalnog poduzeća Usluga Poreč marljivo kose zelene površine na području našeg mjesnog odbora. Prvenstvo kod košnje imala su dječja igrališta, a ovih će dana sve površine biti adekvatno pokošene. Naoko jednostavan posao zapravo je veoma obiman. Dobili smo podatke iz Usluge Poreč o površini košnje u našem MO-u.

Naziv Površina u m2 broj košnji godišnje
Vrvari - livada kod bočališta 10.300,00 1,00
MO Vrvari ( uz prometnice )
D 302 - Vrvari 3.600,00 2,00
D 302 - Musalež - Valkarin 7.600,00 2,00
Veleniki - Radoši 1.400,00 1,00
Veleniki - Mihelići 4.800,00 1,00
Glavna cesta - do škole 1.000,00 2,00
Glavna cesta - St. Diklić 800,00 2,00
MO Vrvari igralište Musaleš,
Vrvari novo igrališta 9.600,00 5,00

- 15:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.06.2012.

Ponovno o šumici

Više smo puta pisali o šumici kod Vrvara u smjeru zapada preko nadvožnjaka na obilaznici. O istoj je šumici nedavno pisao i Parentium.com. Mnogima je to omiljeno šetalište, a šumom prolazi i put koji spaja naselje Vrvari s Porečom. Tuda prolazi i biciklistička staza Decumanus Maximus Agri. Jednom smo prilikom novac od nagrade za uređenost Mjesnog odbora u potpunosti utrošili na saniranje divljih odlagališta smeća u toj šumici. Nažalost, kratko je trajalo idilično stanje. Jednostavno mnogi ne shvaćaju da šuma nije mjesto za odlaganje smeća, bilo kućnog ili građevinskog. Ponekad mi sve to liči na Sizifov posao, a još uvijek nismo otkrili šoprkulje. Zato, još jednom pozivam mještane da fotografiraju osobe koje uklanjaju kamene prepreke na nadvožnjaku, da fotografiraju direktno onečišćivače i zapisuju brojeve registracijskih oznaka vozila. I dalje ponavljam, Mjesni odbor može pokrenuti niz inicijativa, uređivati naselje, brinuti se za djecu, sigurnost prometa, no bez podrške mještana, Mjesni odbor ne može biti u potpunosti učinkovit. Mnogi će i dalje upirati prstom da TO i TO mora odraditi mjesni odbor. Tražim vašu podršku, bojim se da šumica neće ostati zadugo čista. Inače, šumicu je po nalogu Komunalnog odjela Grada očistio građevinski obrt GRIP iz Pazina.

Photobucket
Iako je preko nadvožnjaka u Vrvarima zabranjeno prometovanje, opetovano si određeni mještani daju truda s uklanjanjem kamenih gromada.

Photobucket
Jedan se zaista potrudio, i kamenu gromadu dovukao (valjda traktorom) do stotinjak metara udaljenog puteljka

Photobucket
Trenutačna situacija u šumici, 1. fotografija...

Photobucket
2. fotografija...

Photobucket
3. fotografija...

Photobucket
4. fotografija...

Do kada će šumica ostati ovakva? Pomognite nam da ostane što dulje...

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 01.06.2012.

Obavijesti...

Prenosim vam dvije važne informacije koje će zasigurno zanimati vlasnike stanova u višekatnicama.

Stan d.o.o. dovršio je sve predradnje potrebne za provođenje postupka POVEZIVANJA ZEMLJIŠNE KNJIGE SA KNJIGOM POLOŽENIH UGOVORA. Kako pištu, krenuli su u pripremu prijedloga za sud za sve zgrade koje Stan d.o.o. ima na upravljanju i koje su u knjizi položenih ugovora.

Stan d.o.o. mora provesti postupak povezivanja zemljišne knjige i knjige položenih ugovora za 107 zgrada.

Svi će suvlasnici biti na vrijeme pismeno obaviješteni o radnjama koje se poduzimaju, potrebnim dokumentima te će biti organiziran sastanak za svaku zgradu.

Tijekom LIPNJA 2012. godine provoditi će se redovan periodični pregled vatrogasnih aparata i dimnjaka (prema zakonu o Zaštiti od požara (NN92/10) u Poreču i području grada Poreča, Taru, Vabrigi, Vrsaru, Kašteliru i Višnjanu.

Poslove pregleda vatrogasnih aparata za Stan d.o.o. obavlja tvrtka

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
“EUROPROTEKT ” suvl. Zoran Fero i Andrija Buterin,
Poreč, St. Portun 2a

A poslove pregleda i čišćenja dimnjaka, tvrtka koja ima koncesiju za Grad Poreč i okolne općine

D.I.M.Š.O. d.o.o.
Mavrinci 24/5
51219 Čavle

Iz Stana d.o.o. mole sve suvlasnike da omoguće nesmetan pristup djelatnicima, kako bi mogli obaviti navedene preglede.

Za sva pitanja oko iznesene problematike možete nazvati kontaktirati Stan d.o.o. na telefon 052 453 530, e-mail: stan@porec.hr ili osobno na adresi u Poreču, Pionirska 1.

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.